Hytteprosjektet i gang – Næringslivet bidrar

I forbindelse med renoveringen av Røde Kors hytta som er startet, har foreningen fått på plass flere sponsorer fra næringslivet.

Røde Kors hytta i Kjøllefjord har opp gjennom tiden vært en naturlig møteplass for alle generasjoner. Hytta ligger sentralt til ca 5 km utenfor Kjøllefjord, rett ved veien inn til Kjøllefjord, scooterløype og oppkjørte skispor. Dette gjør at det for mange blir naturlig å stikke innom hytta når den er åpen for nytraktet kaffe og nystekte vafler med noe godt på.

Vi har lenge sett at bygget har vært dårlig isolert, noe som har gjort at vi har brukt mye energi på å varme opp bygget, og ikke minst holde det varmt. Formålet med renoveringen er derfor at vi skal få redusert energiforbruket, samt at vi tar sikte på å kunne benytte bygget enda mer også vinterstid.

Foreningen vil på dugnad rive ytterkledningen, og innleide snekkere vil isolere, sette inn nye vindu og legge nytt panel. Et prosjekt med budsjett på kroner 400.000,- totalt.

Kjøllefjord Røde Kors takker for bidraget til renoveringsprosjektet. Uten dere hadde vi ikke klart å realisere dette.

Vi vil rette en stor takk til følgende bedrifter for bidrag til prosjektet:


– Nordkyn Kraftlag, økonomisk bidrag og sponsing av nødvendig arbeid i forbindelse med nytt strøminntak til hytta.
– Lerøy Norway Seafood, økonomisk bidrag
– ABUS Entreprenør AS, svært gode priser på utstyr og arbeid i forbindelse med nytt strøminntak til hytta, og nytt sikringsskap inne.
– Salmar, økonomisk bidrag
– Kjøllefjord Skipsekspedisjon AS, økonomisk bidrag
– Byggmakker Materialhandelen Tana, svært gode priser på materialer til prosjektet
– Lebesby Kommune, økonomisk bidrag
– Fagrør AS, økonomisk bidrag