Tåkefaste turister ved Kinnarodden

Tirsdag fikk Kjøllefjord Røde Kors Hjelpekorps anmodning om bistand fra politiet til å hente ned 2 turister som var blitt omringet av tykk tåke ved Kinnarodden. De hadde gått fra Mehamn mandag, og hadde planlagt minst en overnatting på turen. Når det ble klart at de hadde med seg telt, soveposer og mat, ble oppdraget satt på vent til onsdag. Ny vurdering ble tatt onsdag kl. 09:00, og i og med at det fortsatt vær tykk tåke i området, ble Røde Kors bedt om å bistå med å hente ned turistene.

KV Jarl kom til Kjøllefjord og plukket opp 5 fra Kjøllefjord Røde Kors Hjelpekorps, som skulle settes i land i Sandfjorden, for så å ta seg opp til teltet, og returnerer tilbake til KV Jarl sammen med turistene. På turen opp fra Sandfjorden til teltet fikk Kjøllefjord Røde Kors Hjelpekorps med seg en fra mannskapet på KV Jarl, som også er aktiv i Ankenes Røde Kors Hjelpekorps.

Aksjonen gikk som planlagt, og mannskapene fra Kjøllefjord Røde Kors var tilbake i Kjøllefjord kl. 20:00.